Ana Sayfa > Genel > 6 yazar 6 kitap

6 yazar 6 kitap

Kent Kitap, kadrosuna altı yazarı dahil ederek Eylül ayında iddialı bir çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Altı kitaptan dördü roman, biri öykü, biri de anı türünde.

Bu kitaplardan ilki olan Harmatan Harun Çelik’in anı ve izlenimlerinden oluşan bir eser. Harmatan, Afrika’da sahradan gelen toz bulutu ve bu bulutun fırtına ile buluşup bir şehrin üstüne çamur gibi inişi yani bir anlamda şehri kaplayan kum fırtınası demek.

Kitabın sunuşunda şu satırlar göze çarpıyor: “Harun Çelik, bu coğrafyada çok alışık olmadığımız bir şeyi yapıyor. Kendi satırlarında kendini de eleştiriyor ve geçmişi ile yüzleşiyor. İçinde bulunduğu topluma tepeden bakmadan ama insanlar ne der diye de düşünmeden hayata, inanca, düşünceye, insana dair eleştirilerini ve önerilerini cesurca dile getiriyor.”

İlk kitabının heyecanını yaşayan Abdullah Yavuz’un kitabının ismi de Harbiden Manyak. İsmi ve içeriğiyle kendinden söz ettirmeye aday Harbiden Manyak’ın tanıtımında şu satırlara yer veriliyor:

“Sana sesleniyorum Ey Ademoğlu!
İltihap fokurdayan, karanlık, saplantılı ve hastalıklı bir yaşamın kapısını aralıyorsun şu an…

Yeraltını ilmek ilmek işleyen, karanlığı ve can yakan gerçekleri manyak bir ademoğlunun kafasıyla görüntüleyen manyak bir eser.
Harbiden Manyak…
Kabul etmek istemeyeceğiniz düşüncelere hazır olun. ”

Hıdır Berkay Uğur’un Ruhu Prangalı Adam‘ı da bir ilk yapıt. Uğur bu ilk romanında Zülküf Hidar adlı  32 yaşında, annesiyle yaşayan, pizzacıda kuryelik yaparak hayatını idame ettiren bir adamın trajik hayatını ele alıyor.

Tolga Eligül’ün Kader Taşı adlı romanı ise “Kılıcın Öyküsü” serisinin ilk kitabı. Tarihi/fantastik kategoride ele alınabilecek Kader Taşı Tolga Eligül’ün akıcı kalemiyle iyi bir okuma deneyimi sunmaya aday.

Daha önce Seçilmiş serisi ile adından söz ettiren usta yazar Gökhan Biçer bu kez tek kitaplık fantastik macera romanı Kayıp Kral ile okurlarına sesleniyor.

Haluk Ecevit ise Maşatlığa Kırlayan Kızan‘da çoğu çocuk gözüyle anlatılan, son derece naif, kendi olabilen içten öyküleriyle Trakya bölgesinin zenginliğini Dünya’ya sunmaya hazırlanıyor.

– Haber Lotus –

HLotus

One thought on “6 yazar 6 kitap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.