Ana Sayfa > Genel > Bu İşaretin Anlamı Nedir?

Bu İşaretin Anlamı Nedir?

rabiaMeydanın ismi, Rabiatul Adeviyye adında dindar Müslüman bir kadından esinlenerek konulmuş ve Adeviyye ailenin dördüncü çocuğu olması nedeniyle isminin başına Rabiatul konmuş. Rabiatul Adeviyye hayatı boyunca verdiği özgürlük mücadelesiyle anılıyor. Gösterilerle birlikte bu ismin taşıdığı anlam Mısır lılar arasında yeni bir sembolün doğmasına neden oldu. Tahrir Meydanı’nda bulunanların zafer işareti yaptığı dönemde Rabiatul Adeviyye Meydanı’ndakiler ismin anlamına atıf yapmak ve Tahrir’deki darbe taraftarı göstericilerden ayrışmak için elleriyle dört işareti yapmaya başladılar.

Rabiatul Adeviyye Meydanı’nı dolduran darbe karşıtları işaretin anlamını:

“Bunun Adı “Rabia İşareti”dir. Meydanın adı olan “Rabia” Arapçada “dördüncü, dört” demektir. Bu meydanın adına vurgu yapmak için bu işareti yapıyoruz. İkinci önemli konu Muhammed Mursi, Nasır, Sedat ve Mübarek’ten sonra dördüncü Cumhurbaşkanı oldu. Onu da hatırlamış oluyoruz. Ayrıca Tahrir Meydanı’nda darbeye destek vermek için toplananlar zafer işareti yapıyor. Biz onlarla bir olamayız. Onlardan ayrılmak için bu işareti yaygınlaştırıyoruz” şeklinde açıklıyor.

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.