Ana Sayfa > Genel > Helen Thomas: Bu ülkede İsrail aleyhine konuşan ayakta kalamaz

Helen Thomas: Bu ülkede İsrail aleyhine konuşan ayakta kalamaz

İsrail hakkındaki sözleri nedeniyle tam 50 yıldır yaptığı işinden olan Beyaz Saray muhabiri Helen Thomas, beş ay sonra ilk kez konuştu.

Star Gazetesi’nin haberine göre 90 yaşındaki en kıdemli Beyaz Saray muhabiri Helen Thomas, “Ne düşünüyorsam onu söyledim. Bu ülkede İsrail aleyhine konuşan ayakta kalamaz” dedi. Thomas, geçtiğimiz haziran ayında Tel Aviv yönetiminin Gazze politikalarını eleştirirken, İsrail’in Filistin’den “defolup gitmesi” gerektiğini söylemiş ardından da “Filistin’deki Yahudiler Almanya, Polonya ve Amerika’ya dönmeli” demişti.   

Amerika’da daha önce de CNN’in ekran yüzü Rick Sanchez de, bir radyo programında, “CNN ve tüm medyayı Yahudiler yönetiyor” açıklaması yüzünden işinden kovulmuştu.

CNN, Temmuz’da ölen Lübnanlı Şii lider Ayetullah Hüseyin Fadlallah’ı öven Orta Doğu editörü Octavia Nasır’ın işine de son vermişti. 20 yıllık CNN çalışanı Twitter’da, “Hizbullah’ın büyük saygı duyduğum devlerinden biriydi” demişti.

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.