Ana Sayfa > Genel > İHH 50 Bininci Kapalı Gözü de Açmayı Hedefliyor

İHH 50 Bininci Kapalı Gözü de Açmayı Hedefliyor

Bir milyara varan nüfusu, zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları ve buna rağmen yoksulluğuyla bilinir Afrika. 15. yüzyıldan itibaren keskin ve kararlı Batı sömürgeciliği bu kıtayı hemen her alanda ciddi sorunların merkezi hâline getirdi. Kaynakları sömürülen ve gelişmesine izin verilmeyen kıta insanı bugün sağlıktan eğitime pek çok sorunla karşı karşıya. İHH İnsani Yardım Vakfı, 14 yılı aşkın bir süredir 40’ı aşkın Afrika ülkesinde devam ettirdiği çalışmalarıyla Afrikalı kardeşlerimizin yanında.

Sağlık altyapısı çok yetersiz olan Afrika’nın neredeyse üçte birini kaplayan sahra çölü üzerinde yaşayan halklar arasında katarakt hastalığı sıklıkla görülüyor. Bu kuşak üzerinde bulunan 10 ülkede 2007 yılı içerisinde başlatılan katarakt seferberliği sonucunda Afrika’da çocuk, yaşlı, kadın, erkek binlerce kişi ışığa kavuştu.

‘Siz görürseniz onlar da görecek!’ sloganıyla çıkılan bu güzel yolculukta 49.000 kişi ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu. Hedefimiz 100.000 ameliyat. Türkiyeli hayırseverlerin bağışlarıyla finanse edilen projede 120 TL’lik bir bedelle bir insana gökyüzünün mavisini hediye edebilmek mümkün.

Kıtada 6 milyonu aşkın katarakt hastası var ve bunların sadece 2.000’de biri ameliyat olabilme imkânı bulabiliyor. Sahra kuşağı üzerinde yer alan Nijer, Çad, Mali, Burkina Faso, Etiyopya gibi ülkelerde ortalama 35.000 insana bir doktor düşerken milyonlarca insan hayatları boyunca hiç doktor görmüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, sizlerin desteğiyle katarakt hastalarının gözlerine ışık olmaya devam ediyor. Ameliyatlara Afrikalı doktorlarla birlikte Türkiye’den kıtaya giden onlarca gönüllü göz doktoru ve hemşire katılıyor.

Proje kapsamında 120 TL’lik bir bağışla siz de katarakt nedeniyle göremeyen bir Afrikalıya ışığı hediye edebilirsiniz.

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.