Ana Sayfa > Genel > Lütfi Bergen, “Evlerimizi Kaybediyoruz” Dedi!

Lütfi Bergen, “Evlerimizi Kaybediyoruz” Dedi!

kapakkSitemiz yazarlarından Lütfi Bergen’in Kozmosta Yerlilik- Evlerimizi Kaybediyoruz başlıklı kitabı yayınlandı. Kitap Ankara’da faaliyet gösteren Hitabevi Yayınları’ndan çıktı. Kitap Lütfi Bergen’in üçleme olarak düşündüğü serinin ilk kitabı. Yazarın ikinci kitabı Şubat ayı içinde İsyan Her Yerde- İslâmcılık ve Bir Şiddet Eleştirisi adıyla yayınlanacak. Üçlemenin son kitabı ise Kapitalizmi Kovmak.

“Yer-li”lik fikri ile hareket eden Lütfi Bergen kadın kimliğini “ev”den hareketle tanımlıyor ve model olarak Ahilikle hareket eden Bacıyan-ı Rum’a işaret ediyor. Bilindiği üzere Bacıyan hareketi “ev hanımı” değildi; üretip, işleyen ama bunu mahallî kadın dayanışması ile gerçekleştiren kadındı. Ahi ve tımar felsefesinde ailenin bir “işletme” olduğunu ifade eden Lütfi Bergen, Hz. Âdem’in de yeryüzününe “aile” olarak geldiğine vurgu yapıyor.

Kitaptaki yazıların bir kısmının başlıkları şöyle: Neşet Ertaş: Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete; Mustafa Kutlu’nun Ahire Gönderdikleri; Uzun Hikâye İsyan Ahlâkını Anlatmıyor; Leyla İpekçi’nin ‘Ev’reninde Dolaşmak; Aile İstihdam Mahalle; Gençlik Nasıl Olmalı?; Adam Yok: Erkeğin İmkansızlığı; Kadın Var: Mahremiyetin Çözülüşü; Tekebbürün Örtüsü Estetik; Sivil Toplum: Müslüman Bekarlari Kim Everecek?; Müslüman Birey: Ailesiz Dindarlık; Evlerimizi Kaybediyoruz; Kadının Kurtuluşu Mahalle.

 

Kitabın Adı: Kozmosta Yerlilik- Evlerimizi Kaybediyoruz

Yazar: Lütfi Bergen

Yayınevi: Hitabevi Yayınları

Yayın Yılı: 2013

Sayfa Sayısı: 231

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.