Ana Sayfa > Genel > PKK’nın Zoraki Demokratikleşmesi ya da Ateşkes Kararının Arkasında Ne Var?

PKK’nın Zoraki Demokratikleşmesi ya da Ateşkes Kararının Arkasında Ne Var?

Pkk’yı ateşkes kararına zorlayan gerçek, zannedildiği gibi demokratikleşme ve açılım sürecine verilmiş bir destek değil, örgütün çökmeye başlamasıdır. Örgüt yöneticilerinin örgütün çöküş sürecine girdiğini farketmeleridir. Türkiye rûhunun (veyâ rejiminin) yenilenme sürecinin, Pkk’nın varlığına zemin vemeyeceğini anladılar. Pkk yöneticilerini erime sürecinde karamsarlığa düşüren en büyük darbe,, Jitem ve Ergenekon egemenliği dönemde alınan yardım ve desteğin, bir daha dönüşü olmayan şekilde kopmasıdır. Çoğunun dışarda olduğu ve her ân yenilenmeye müsâit dinamiklere sâhip ergenekoncular, telefonlarda konuşmaktan gizli toplantılar yapmaktan çekinip korktukça hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Pkk’nın idrak etmiş olduğu acı gerçek bundan mı ibârettir… Öcalan’ın kaçış sürecindeki en önemli destekçilerinden Yunanistan, zor durumda krizde. Yunanistan ile aradaki sinirler kopmuş durumda, bu cenâhta felçleşmeye mahkûm…. Avrupa zorakî ve çâresiz oyundan çekilmiş, kulubede gözlemci durumunda… Bir kürt hareketi olmaktan daha öte bir Ermeni hareketi olan Pkk’nın bu ülke ile bağları da, derin güçlerin rağmına yeni rûhumuzun diplomasisiyle ve Amerika’nın da baskısıyla iyice zayıflatılmış durumda…. İsrail’in tâ baştan beri Pkk’yı desteklememesi bütün planlarını Barzânî üzerinden yürütmesi Pkk’yı uzun vadede daha da sıkıştıracak, çaresizleştirecektir.

Gidişât açık, yolun sonunu gören görüyor. Klavuza gerek yok. Dünyâda ve ülkemizde etkin güçlere sâhip aktörler yeni oyunlara ve facialara girişmeyi göze alamaz ve uygulamaya geçirmez ise süreç Pkk’nın ve destekçilerinin aleyhinde yürümeye devâm etmesine karşın TÜRKİYE HALKLARININ lehinde yol almaya devâm edecektir.

Ali Aytaç Şenol

– Haber Lotus –

HLotus

4 thoughts on “PKK’nın Zoraki Demokratikleşmesi ya da Ateşkes Kararının Arkasında Ne Var?

  1. aklını peynir ekmeklelemi yedin birader pkk kürt ulusal kurtuluş savaşını veriyor avrupanın en büyük ordusu olan türk ordusunu dize getirmiştir bırak palavra atmayı gerçeğe dön pkknin arkasında kürt halkı vardır artık kafanızı kumdan çıkarın

  2. Senin Mantığına göre karşı tarafta türk hemi, hem de müslümn hemi. Evet çarpışan mehmetçik türk, karşısındakiler de kürt… Çarpıştıran irâde, Türk cenâhında yahûdî,, Kürt cenâhında ermeni…

    Akıllı olun akıllı, eşşeklik etmeyin, adamı delirtmeyin. Bu memleketin tapusu Alparslanın ve fatîhin ordularındaki Kürt ve türk dedelerimize âittir. Bize âid olan tapu gasbedilmiştir. Çarpışarak vuruşarak bedel ödeyerek değil,, Görülmemiş Hîle ile sahtekârlık ile gasbedilmiştir. Eğer biraz akıllı olsan, Türkiye’nin Türklerin ve müslümânların egemenliğinde olmadığını anlardın. Biraz akıllı olaydın, Tapusu elinde olan İstanbul’dan vazgeçmezdin.

  3. yıllardır kürtleri eşek gibi kullandınız müslümanlık kavramıyla onları sömürdümüz hep din kardeşiyiz dediniz somnra ne oldu onca köy yakmalara sörgünlere daha düne kadar ses çıkarmadınız hep filistin çeçenistan dediniz burada yaptığınız zulme kalbinizi yüreğinizi tıkadınız keşke alpaslana yardım etmeseydi kürtler,keşke hepinizi geri püskürtseydik bu kadar faşist asimilasyoncu devkletçi bir halk görmedi anadolu timurun ruhuna fatiha okutturdunuz.kimse kusura bakmasın türkler gasp kültüründen vaz geçmedikçe kürtler savaşmaya devam edecetir.

  4. Yazar kürt halkını kürtçülük yapmadan savunmuş. Kürt halkı içinde böyle sivrisinekler olduğu müddetçe, kürt halkını daha çoook ezerler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.