Ana Sayfa > Genel > Telefonun Evrimi

Telefonun Evrimi

ilk telefon1876 yılında Alexander Graham Bell ilk telefon çağrısını Liquid Transmitter ile yaptı. “Telefon çağı”nın başlangıcını “Bay. Watson, buraya gel seni görmek istiyorum. ” ile başlattı.

 

 

1877 yılı sonuna kadar Bell şirketi 3000 telefon üretmeyi başarmıştı.

 

telefonun tarihçesi

Martin Coopermaid, Motorola’dan bir rakibe bir çağrı yaptı ve ilk cep telefonunu tanıttı.

Kablosuz iletişim sektörü alanında oldukça geniş bir vizyona sahip olan Martin Cooper, bugün herkesin elinden düşürmediği cep telefonlarının ilk tasarlayıcısı ve mucidi. Tarihte bir çok akımı başlatan “eş motivasyonu!” J ile eşinin ”Koskoca Motorola’nın başındasın, neden portatif bir telefon yapmayı bugüne kadar başaramadın?” demesi üzerine çalışmaya başladı. 1973 yılında ilk cep telefonu olan Motorola Dyna-Tac’i icat etti. Telefon ile bataryası tam dolu olduğunda 20 dakikalık görüşme yapılabiliyordu. Telefonun ağırlığı 1 kg’ın üzerindeydi.

Cep telefonuyla yapılan ilk görüşme ise 1973 yılında Martin Cooper ile Bell Labs şirketinden (Rakip firma) Dr. Joel S. Engel arasında gerçekleşti. Cooper yıllar sonra bu telefon için “Telefonun uzun süre elde tutulmaması açısından bu süre iyiydi.” açıklamalarında bulundu.

Sonraları (1996) yılında ilk çağrı cihazı modelini Blackberry piyasaya çıkardı. Bu ürün de mesajlaşma şimdilerde konuşmanın ötesine geçen “mesajlaşma” nın devrimi oldu.

9 Ocak 2007 ‘de ise Apple, tüm dünyaya ilk iPad ve dokunmatik akıllı cep telefonunu (iPhone) tanıttı.

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.