Ana Sayfa > Genel > Tuzlu Suya Dalan Sazanlar

Tuzlu Suya Dalan Sazanlar

Wikileaks sitesinde gizli belgeler yayımlandığı ândan itibâren yorumlar süratle gelmeye başladı.

İlk defa yemek yediğiniz bir mekânda daha önce hiç yemediğiniz bir yemek önünüze geldiğinde, yemeğe uzanmadan ve lezzetine bakmadan önce lezzetten ve karıntokluğundan daha öncelikli olarak başka bir bilgiye yönelirsiniz. Yemeğin lezzetinden ve doyurması niteliklerinden daha önemli olan bilgi, yemeğin mâhiyetidir. Bu et yemek, hangi hayvânın etinden yapılmıştır. Aşçı bu yemeği hangi ortamda, içine neler katarak pişirdi? İşte Öncelikle bu soruların cevaplarını merâk eder, ve daha sonra yemeği tadmak istersiniz.

Wikileaks belgelerindeki lezzetli ve doyurucu bilgilere geçmeden önce yani bu belgeler hakkında değerlendirme yapmadan önce,, bu belgelerin mâhiyeti ve mutfağı hakkında gerçeklere ulaşmak isteriz.

İşte bu noktada bana şu  ihtimâller beliriyor.

Wikileaks Sitesinde yayımlanan belgelerin uydurma olma ihtimâlinin mümkün olmadığını kesin olarak belirtebiliriz. Belgelerin uydurma olma ihtimâlindeki bir inceliğe geçmeden önce belgeler hakkında şu iki ihtimâlin hangisinin doğru olduğuna karâr verebilmek gerekiyor.

Acabâ bu belgeler, Amerika devletinin irâdesi hâricinde açık bir hırsızlık yapılarak mı ele geçti?

Yoksa bu belgeleri Amerika devleti, belirli amaçlar güderek ihtiyârî olarak mı sızdırdı?

Eğer Amerika Devleti bilinçli olarak bu belgeleri sızdırdıysa, yukarıda bahsettiğim şu incelik devreye giriyor. Belgelerin bütün olarak uydurma olma ihtimâli sıfır olmasına rağmen, belgelerin ba’zı kritik ve hassâs noktalarında oynama yaparak, devletlerin kaderinde silahsız yollardan etki etme yolu seçilmiş olabilir. Eğer çok zayıf olan bilinçli sızdırma ihtimâli doğru ise belgelerde bilinçli oynama ihtimâlinin olasılık değeri, epey üstlere çıkar.

Zayıf gözüken bilinçli sızdırma ihtimâli büyük bir cesâret ve büyük bir planı gerektirdiğinden bu ihtimâli değerlendirme dışı bırakmak doğru olur.

Fakat bu sızdırma işinin, Devlet içinde odaklanmış bir klik eliyle gerçekleştirilmesini biz gâyet mümkün görüyoruz. Devlet içinde odaklanmış bir klik eliyle böyle bir eylem icrâ edildiyse bu eylemin  Amerika  devletinin bekası aleyhine bir amaç güttüğü çok yüksek bir olasılıktır. Amerika içinde Amerika devletinin  bekası aleyhinde hangi klik bunu yapabilir, yapmak ister diye sorulacak olursa, Amerika devleti içindeki gizli yahûdîleri işâret  ederim… Amerika’yı zâten gizli ve görünür yahûdîler idâre ediyor, niye böyle bir şey yapsınlar diye sorulacak olursa,,  onların uzun yıllar önce Amerika’yı gözden çıkardıklarını söylerim. Sermâyeyi katıra yükleyip Çin’e aktardılar. Dünyâ devletleri üzerindeki şeytânî planlarını  Amerika enkâzı üzerinden uygulamak istediklerinden hiç şüpheniz olmasın.

Ya da bu belgeler, sırf iyi gazetecilik şöhreti uğruna veyâ  Amarikan emperyalizmi düşmânlığı ile idealize olan bir ekip tarafından veyâ  tahmîn edilmesi mümkün olmayan basit bir amaç uğruna  gerçekten çalınmış olabilir.

Wikileaks belgeleri hakkında bu soruların cevaplarının bilinmesi, belgelerdeki muazzam bilgilerin değerlendirilmesinden elbette önce gelir.

Bu ihtimâllerden, gerçeğin ne olduğunun bilinmesi şu aşamada biraz zor gözüküyor. Tuzlu suya atlayan balık olmaktan kurtuluş pek yok gibi. Ya da ne yediğini bilmeyen bir lokanta müşterisinin durumuna düşmemek zor gibi… Ben müslümânlar için “Afiyet olsun”, şeytânîler için de “midenizde patlasın” derim. Amin.

Belgelere sazan gibi hem de ilk sırada atlayan  Oda tv’ye bir hatırlatmada bulunayım. Belgelerin Türkiye ile ilgili bölümlerinin yüzde üçü ancak ifşâ edildi. Bence kalan yüzdenin muhteviyâtı sizin açınızdan hiç de iç açıcı değil …

Televizyon programlarına katılan İlter Türkmen’in konuşmalarını ve mimiklerini dikkatle inceledim,, siyâsî görüş ve  pozisyonu bakımından kankası sayılabilecek Şükrü Elekdağ ile Wikileaks belgelerine karşı pozisyon almada kapışan İlter Türkmen, cânhıraş Davudoğlu’nu savındu… Amerikalı Coni’nin çoğu geyik muhabbeti olan yazışmalarını ben niye mutlak doğru olarak kabûl edeyim diyordu… Mimiklerinden ve kalbin aynası olan gözlerinden de, ah Şükrü, ah Şükrü mesajları veriyordu… Kendisini tanımayan birisi o programı izlerken onu Ak parti

MKYK  üyesi zannedebilirdi… Aynı tavrı ve enteresan duruşunu, aynı gün çıktığı diğer tv programında da sergiledi…

Oda Tv’ye tavsiyemiz,, Encümen-i Danîş’in kıdemli bir üyesi olarak, rejimin sâhibi “kırk”’lardan biri olan İlter Türkmen’in alışılmadık bu duruşundan ve tavrından ilhâm ve feyiz almalarıdır. Belgelerin sâdece yüzde üçünün açığa çıkması, İlter Türkmen’in bu enteresan duruşuna tutarlılık kazandırıyor. Eğer Türkiye ile alâkalı belgeler ifşâ edilen bu yüzde üçlük kısımdan ibâret olsaydı, Oda tv ’nin mal bulmuş mağribi gibi odaklandığı ba’zı konulara dalışa geçmesi tutarlı olabilirdi. Oda tv’nin odaklandığı ba’zı konular diyorum. Bu ekip ve bağlı olduğu merkezin uyguladığı özel harp  stratejilerinin, yıllardır omurgasını oluşturan bir iddiaları vardı. Bunların halka pompaladıkları senaryoya göre, AKP Amerika’nın işbirlikçisiydi. AKP Amerika’nın çıkarlarına hizmet ediyordu… Halbuki, İfşâ edilen belgeler bu iddiayı resmen yalanlayan yazışmalarla dolu…

Oda tv,, İlter Türkmen’in enteresan tutumundan feyiz ve ilhâm almalı. Feyiz ve ilhâm almanın anlamını şöyle şerh edeyim. Alel acele sazanlama (balıklama) daldığı meseleler deryâsında (tuzlu suda (sazanlar tatlı su balığıdır, tuzlu suda yaşayamaz)), Odacılar,, çok yakında ozmotik şoka maruz kalabilir. Ya da lezzetinden doyamadığı yemekler, yüzde doksan yedinin içeriği ile midesine oturabilir.

Ali Aytaç Şenol

– Haber Lotus-

HLotus

2 thoughts on “Tuzlu Suya Dalan Sazanlar

  1. hocam, gelişmelere bakılırsa amerika içindeki yahudilerin bu işi gerçekleştirdikleri tahmin ediliyor, yahudilerin amerikayı gözden çıkardığı çine yöneldikleri tezinizde tutarlı. Fakat encümeni daniş üyesinin tepkisinin sebebini anlayamadım. Şevket eygi, Türkiyenin yirminci yüzyılda kurulan ilk yahudi devleti olduğunu söylemişti. Bunu da çok rahat anlıyoruz. Encümeni danişinde bu rejimin üst kurulu olduğunu anlayabiliyoruz. Anlayamadığım ise şu: Bizim egemenlerimiz İsrailin ve amerikanın derin güçlerinin kankası iken, bu sızdırmayı da bu kankaları yapmış iken. İlter Türkmen bu ifşaatlardan neden çok çekiniyor. Sitede bir de Atatürk resmi çıktı. İlter Türkmenin çekincesi çok mantıklı ama. Bizim egemenlerin amerikadaki kankaları niçin bizim egemenleri zor durumda bırakacak bir ifşaat yapacaklarını, Siteye atatürk resmini koyarak gösteriyorlar. Yani anlamadığım, Bu işin arkasında yahudiler varsa bunlar kankalarını neden satsınlar ki? Bunun cevabını biliyorsanız lütfen cevap verin, Bilmiyor iseniz, tam olarak bildiğiniz konuları yazmanızı tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.