Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Müdürü Ayşe Sucu’nun görevden alındığı bildirildi.
Geçtiğimiz yıllarda kurumsal değişikliğe gidilerek “Kadın Faaliyetleri Merkezi”ne dönüşen Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları’nda 14 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Ayşe Sucu’nun görevine neden son verildiği merak ediliyor. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yeniden yapılanma amacıyla değişikliğe gidileceği yönünde bir gerekçe öne sürülürken medyada “başörtüsü modeli” ve “Türban’ın İslam’ın ön şartı olmadığı” yönündeki açıklamalarından duyulan rahatsızlık nedeniyle görevden alınmış olabileceği iddiaları yer alıyor.
Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi’ndeki 14 yıllık faaliyet sürecinde Ayşe Sucu başarılı bir performans sergiledi. Üye sayısı 12 bini aşan merkez bünyesinde ilahiyatçılardan felsefecilere uzanan geniş bir çerçevede konferans, panel ve söyleşiler gerçekleştirildi. Çeşitli konularda kurslar ve seminerler verildi.
Timetürk sitesinde yazılar kaleme alan Ayşe Sucu’nun, görüşlerini ve makalelerini topladığı “Din ve Kadın” adlı bir de kitabı bulunuyor.
Medyada Ayşe Sucu’nun fikirleri ve yaşam tarzından dolayı görevinden uzaklaştırıldığı haberleri üzerine Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, bir açıklama yaptı.
Akçeşme, görevden alma kararının Diyanet İşleri Başkanlığı ile bir ilgisinin bulunmadığını vurguladı. Türkiye Diyanet Vakfı olarak Mütevelli Heyeti’nin ortak iradesiyle kararın alındığını belirten Akçeşme, bu kararın Sucu’nun kişisel fikir, düşünce veya yaşam tarzıyla ilgili olmadığını belirtti.
Ayşe Sucu’nun Türkiye Diyanet Vakfı çalışanı olduğu ve son 4 yılda Diyanet İşleri Başkanlığı ile doğrudan herhangi bir ilgisinin kalmadığını kaydeden Akçeşme, “Mütevelli Heyetimizce benimsenen yeniden yapılanma çerçevesinde hizmetlerin yeni bir heyecan ve anlayışla daha kapsamlı ve yararlı yürütülmesi için Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürümüze şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür edilmesi kararı alınmış ve karar 24 Aralık Cuma günü öğleden sonra kendisine tebliğ edilmiştir.
Bu kararın söz konusu şahsın görüş ve düşüncesi veya yaşam tarzı ile hiçbir ilişkisi yoktur ve olamaz. Objektif kriterlere göre hizmet veren bütün kurum ve kuruluşlarda olduğu gibi Türkiye Diyanet Vakfı da personelin kılık kıyafetine veya yaşam tarzlarına göre değil hizmetindeki başarısına göre değerlendirme yapmaktadır.” dedi.
– Haber Lotus-
HLotus
iyi olmuş…