Ana Sayfa > Genel > Haydi Çocuklar Kod Öğrenmeye

Haydi Çocuklar Kod Öğrenmeye

Şu sıralar okullarda, ilk okul- orta okul sevilerinde kod yazma derslerinin zorunlu olup olmaması tartışılıyor. Selçuk Şirin hoca bu konuda ülkemizde gayet başarılı gündemler oluşturuyor. Diğer “zor ve zaman alıcı” sektörlere göre (sanat, ağır sanayi, tarım vb gibi) teknoloji gibi genç olan sektörde ülkemizin yol alması çok kolay olacaktı(r).

çocuklar yazılım öğreniyor

Amaç Para Kazanmaksa

Ülkemizde, yetenekleri ve merakları peşinde kariyer yapıp hayatımıza yön vermek maalesef adetimiz değil. Genelde “sonucunda” kazanılacak paralar ile meslekler belirleniyor. Bu durumda bile yazılım-teknoloji yine avantajlı görünüyor. Dünyanın en zengin 8 kişisi arasında 75 milyar dolarlık varlığı ile 1975 yılında kurulan Microsoft’un kurucusu ve yöneticisi Bill Gates birinci sırada geliyor. 2004 yılında kurulan Facebook’un yöneticisi Mark Zuckerberg’in 44,6 milyar dolarlık geliri bulunuyor ve 6. sırada geliyor. 40 milyarlık gelire sahip Bloomberg bilişim işletmelerinin (1994 yılında kuruldu) sahibi Michael Bloomberg ise 8. sırayı alıyor.

bill gates kod

Bilgisayar programlamasını çocuklarınıza tanıtmak, özellikle de kodun nüanslarını bilmeyenler için bir zorluk olabilir. Neyse ki, son birkaç yılda, çoğu zaman karmaşık olan bilgisayar kodlama konusunu genç öğrenciler için kolaylıkla kavramak için bir dizi uygulama, yazılım ve kılavuz üretildi. Peki nereden başlayacaksınız? Bunlar, ebeveynlerin programlama öğrenmeye başlamasına yardımcı olmak için çocuklarıyla paylaşabilecekleri internette onlarca örnek kaynak mevcut.

İyi Kod

Kod yazma teknik olarak çocuklara öğretilebilse de “iyi kod yazma” nın en geçerli yolu ise “iyi hayal kurmak” ve “ilgi duymak” . Bu sebeple çocuklara kod dersleri ile beraber drama, sanat, edebiyat, spor derslerini de sevdirerek vermek gerekiyor.  Özellikle kod eğitimlerin ilk zamanlarında direkt bilgisayar kullandırmak yerine basitten karmaşığa doğru problemlerin çözüm algoritmalarını oluşturma yöntemleri öğretilmeli, çocukların kendi fikirleri ile bunu oluşturmaları sağlanmalıdır.

Bu konu ülkemizde ilgi görüyor ve umarız gerekli desteği görür ve çocuklarımız hayallerini gerçekleştirir. Şimdiden şirketler, spor kulüplerinin yaptıkları gibi anaokulu-ilkokullarda verilecek bu derslerde yeteneği keşfedilen çocukları altyapı-arge istasyonlarına transfer ederek eğitimlerini tamamlatıp kendi kariyer merkezlerini oluşturmalılar.

Liderler ve eğilim belirleyicileri bir şey üzerinde hemfikirler;  https://code.org/quotes

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.