Son durum, Kalkan Bölge şefliğini yapan emekli Hasan Erkek, Kalkan Belediye Meclisinde üye. Ve bu arkadaşımız bölge şefliğini burada yaptı. Kendi de buradan evlidir. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden dediler ki “bir kroki getir! Koordinatlı kroki çizsinler. Bu yol karayollarından geçsin hemen yapalım. Neyse, Hasan Erkek bu krokiyi hazırladı, koordinatlarını belirledi, bizde Karayolları Genel Müdürlüğü’ne gönderdik. Fakat Korkuteli-Elmalı- Sütleğen – Kalkan yolu müteahhitlere verilip yapılacak. Özel İdareye, bu olmadı! Bu dediğimiz şekilde olmadı! Biz de dedik ki “ya bunu ne yapalım?” Özel İdareden programa aldıralım, bu yolu da yaptıralım artık! Yıllar geçmiş… Şimdi programda 2009 da varmış ta, bir daha olmamış da! Biz de bu krokiyi çizdik gösterdik, herkes de bu iş yapılsın, edilsin diyor.
BÜTÜN GAYEMİZ YOLSUZ KÖY KALMASIN!
Bütün gayemiz, bu günlerde susuz, elektriksiz, yolsuz köy olmayacak deniyorsa Bezirgan sahilinin Bezirgan’a bağlanmasını istiyorum.
MÜLKİYET SORUNU SIFIR!
Ambarlararası-Sarnıçbaşı yolu. Hiç mülkiyet sorunu yok! Öbür taraftan Düdenbaşı’ndan gelirse Düdenbaşı-Camiyanı arasındaki tarla sahipleri engelleyebilir. En kolay yeri Ambarlararası- Sarnıçbaşı.
TEKNOLOJİDEN BİZ DE NASİBİZİ ALALIM!
Bu olay, bu yol işi bizim 15 günlük mesele. Şimdiki teknoloji tam girecek… Yol var şimdi. Başlatan da yok! Ayarlanıyor, geliyor. Bir de biz nasibimizi alalım bundan be! Teknolojiden…
KAYBOLAN MİLLİ SERVET!
Kalkan’dan Bezirgân Köyü’ne giden her aracın fazladan 10 km yol kat ettiğini ifade eden Mehmet Gülseven Hoca, bunun kaybedilen milli servet olduğunu özellikle belirledi. Tarihte, Kalkan’dan daha çok Bezirgân’ın yerleşim yeri olduğunu ifade eden Mehmet Gülseven’e göre Bezirgân bir üretim ve Pazar üssü idi. Bezirgân’da bulunan Zahire Ambarlarının yanından Kalkana patika (keçi yolu) olduğunu ve gidiş gelişlerin bu yol üzerinden uzun yıllar sağlandığını ifade etti. Ancak şimdiki karayolun Sarıbelen Köyü üzerinden gelmesinden dolayı her aracın fazladan 10 km yol kat ettiğini dolayısıyla yıprandığını ve çok daha fazla yakıt sarf ettiğini dile getiren Gülseven, yapılmasını çok istediği bu yolla, mesafenin 10 km kısalacağını, zamandan ve enerjiden tasarruf sağlanacağı yineledi.
NASIL YAPILACAK?
İl Özel idare programına alınmayan Kalkan-Bezirgân yolu için fizibilite raporları hazırlanarak İl Özel İdare Müdürlüğü’ne müracaat edilir. Yolun faydaları, gerekliliği makul ve mantıklı bir şekilde izah edilir. Ek Yatırım programına dâhil edilir. Veya aklımıza gelmeyen başka çözüm yolları önerileri ile bu iş 10–15 günlük bir çalışma sonrası hallolur.
Kabul ederler mi? Efendim, bunlar da bu işleri yapmak için vazifelendirilmediler mi? Onlar da insan yani nihayetinde…
DEVLET ELİYLE YAPILSIN!
Karayolları, İl Özel İdaresi kanalıyla yapılamazsa da Belediyeye temin edeceği kepçe ve damperli kamyon ile 3 aylık gibi bir zamanda bu projeyi gerçekleştireceğini iddia eden Gülseven, bu sayede Bezirgân’ın Kalkan ile birleşebileceğini ifade etti. Zaten eskiden de öyleydi. Yazın nemden bunalanların 10 dakika gibi kısa bir süre içinde yaklaşık 7 km olacak olan bu yeni yoldan Bezirgân’a çıkacağını, yayla havasını ciğerlerine doldurarak dinlenebileceğini rahatlıkla iddia etti.
GÜZERGÂH ÇOK DİK!
Ambararası-Sarnıçbaşı hattının çok dik olduğu yönünde yapılan eleştirilere gülerek cevap veren Gülseven Hoca, Antalya-Burdur arasındaki Çubuk Beli’ni, Antalya’daki Konyaaltı ve Kaş – Kasaba yolundaki Aykırtça varyantını, Muğla’ya giden yoldaki Göcek Tüneli ve Sakat dağını örnek göstererek “100–150 metrelik bir varyant bu işi çözer. Hangi çağda yaşıyoruz?” diyor.
İlyas Torgaç
– Haber Lotus –
HLotus