Ana Sayfa > Kitap ve Kültür > Kapadokya Öyküleri artık Kapadokya’da ören yerlerinde de satılıyor

Kapadokya Öyküleri artık Kapadokya’da ören yerlerinde de satılıyor

Geçmişten günümüze Kapadokya’da yaşamış birbirinden farklı 26 insanın yaşam öykülerinin yer aldığı Kapadokya Öyküleri kitabını Paşabağları Ören Yeri ve Göreme Açıkhava Müzesi girişinde satışa sunuldu.

Kapadokya Öyküleri raflarda

Kapadokya’da geçen yıl 1 milyon 105 bin 693 turistin ziyaret ettiği Göreme Açık Hava Müzesi ve Paşabağları Ören Yeri girişinde satışa sunulan kitabı okuyanlar bölgede attığı her adımda öykülerini okuduğu inançlı insanları hatırlayacak.

Lotus Yayın grubu tarafından Kent Kardeş logosuyla yayımlanan Kapadokya Öyküleri kitabında perilerle çiftçinin dostluğunu sevdiğine kavuşamayan âşıkların çilesini göle dönüştürülen bir köyü inançlarından vazgeçmediği için sürgün edilen kırk askeri Kapadokyalı Uçbeyi Digenes’in kahramanlıklarını İsa’dan sonra bölgeye hristiyanlığı yayan Aziz Yorgos Aziz Çoban Mamas ve Azize Nino’yu sömürüye baş kaldıran Amaz köylülerini Hacı Bektaş Veli’yi Erciyes ve Hasan Dağlarının öykülerini ilgiyle okuyacaksınız.

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.