Ana Sayfa > Genel > Türkiye’nin İlk Taraftar Kitabı 6. Baskıyı Yaptı!

Türkiye’nin İlk Taraftar Kitabı 6. Baskıyı Yaptı!

tsTürkiye’nin ilk taraftar kitabı olan “Bize Her Yer Trabzon” 6. baskısını yaptı. Taraftarlarının gözüyle Trabzon aşkını ve sevdasını anlatan kitap 373 sayfa.

Kitabın yazarı Harun Çelik: “Bu kitap Trabzon tribünleri tarafından kaleme alınmış bir kitaptır ve tüm Trabzonspor taraftarlarının ortak eseridir. Kitabın şahsıma mal edilmesini istemem. Bu kitapta Trabzonspor tribünlerinin 40 yıllık hafızasını bulacaksınız. Türkiye’de taraftarlarca yazılan ilk eser olması da bu çalışmanın değerini bir kat daha artırıyor. Trabzonsporlular, birçok sahada olduğu gibi bu alanda da öncü olmanın gururunu yaşıyor. ” dedi.

Kitabın takdim yazısında ise kitabın önemi şu cümlelerle anlatılıyor:

“Gün ışığı, en doğudan merhaba der memlekete. Trabzon şehri de, ilk selamlananlardandır Karadeniz’de…
Aldığı erken selamın hakkını verir ele avuca sığmayan Trabzonlu… Yurduna, bambaşka ilkler armağan eder her alanda. Futbol, belki en göze çarpanıdır…

1800′lerde Trabzon’da futbol turnuvaları düzenlenirken, tarih 1922′yi gösterdiğinde Anadolu’nun ilk futbol kitabı yine bu şehirde yazılır. Bunun da hakkı ödenir; tam 45 yıl sonra, yazdığı kitapta yeni bir sayfa açar şehir Trabzonspor’la birlikte ve yepyeni ilklerin temelini atar.

Bugün ise ilk defa bir takımı, taraftarı anlatıyor. Futbolu aşan niteliğiyle, sosyolojik bir saha çalışması halini alıyor adeta bu kitap. Bir futbol takımından öte; bir şehri, bir kimliği, bir duruşu ve bir kültürü sunuyor satırları arasında.

Bize Her Yer Trabzon, kilometrelerin anlamını yitirdiği sevgi yoğunluğunda, bir çift rengin ardına düşen milyonların sesi oluyor.”

Bize Her Yer Trabzon’un internet üzerinden edinmek için bazı linkler:

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=635118

http://www.pandora.com.tr/urun/bize-her-yer-trabzon/281783

http://www.idefix.com/kitap/bize-her-yer-trabzon-harun-celik/tanim.asp?sid=V7FLRHR1OH2Y4AQI8M6Y

 

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.