Şehadet 11

sehadet11

Kısas hayatın örgüsü için yılanın yılan ile düğümlenmesidir!!! Ebedi Başkahin Mesih İsa’nın as kurbanlığına iman ile Allah’a cc sunulan dualar; Melekler eliyle, kudretle icra edilir!!!

 

İnsanların (humankinds) çoğu şu ölümlü Dünya’da cezalandırılmayı kesinlikle haketmektedirler!!! İkinci ölümlü hayatları ise ebedi Cehennem azabı olacaktır!!!

 

İbrahim’in as üç Eşi vardır; Sarah Öz-gürlük / İmminent için, Hacer Şeriat / Transcendence için, Keturah ise ikisi arasında seçim içindir!!!

 

Ben iman doluluğuyla eşzamanlı olarak İbrahim’in as ayakizlerini izlemeyi seçerdim!!! Hac için Arafat’tayken Melekler’e de aynı yolu vazettim!!!

 

Çarmıhta Şehid edilen Mesih İsa’nın as kulakları çınlatan kelimeleri gibi taş püskürten bir volkan var burada!!! Evren bir ağız şeklindeki iki dudak değil mi?!!!

 

Evren’in hışıltılı bir mikrofondan çok suların sesi gibi kulağınıza ‘Esselamu Aleyküm!!!’ sözlerini işittiğinizde bunun manası; ‘Ahirette Sizin için korku ve üzüntü yoktur, Size Selamet!!!’ muştusudur!!!

 

Tevrat’a göre Jübile 50. Yıl’dır; 7 x 7 = 49 yıl ardından gelen 50. Yıl Jübile’dir!!! Jübile’de Şabbat için apaçık bir iman vardır!!!

 

Kuşlar Allah’ı cc zikreden meclisleriyle her seher vakti bizleri, tabiatın ışığıyla iç aydınlığa erdiren İlahi Koro’muzdur!!!

 

Kuşlar İbrahim’e as ‘Dirilişi’ öğreten ‘Gönüllü Şehidler’dir!!! Hacılar Kutsal Kâbe etrafında tavaf ederlerken, ‘Mutaffa’ Kırlangıçlar da Hacılar etrafında tavaf ederler!!!

 

Arılar Tavaf’ın (Evrensel Uzay’ın) sesi olan ‘Arı Vızıltıları’ ile Göklerin Melekutu tarafından Elçiler’e gelen ‘Vahyi’ vızıldamaktadırlar!!! Arılar araştırmacılığın labaratuar/demonstratif öğretmenleridirler!!!

 

Balık Musa’ya as Tevhid/Tekillik vizyonunu ve Mesih İsa as gibi Uzay & Zaman içinde seyahati göstermiştir!!!

 

Deve model olup sinüsoidal strüktürü (yaratılışı) üzerinden insanoğlu ile sığır (bakara) arasındaki bilinçaltı (bilinçdışı) benzerlik üzerine düşünülmeli!!!

 

Ayetler Elçilikler vasıtasıyla Kutsal Kitaplar üzerinden yansıyarak bizlere rehberlik eden Evrensel işaretlerdir!!!

 

Mesih İsa as & Göklerin Melekutu asc ‘Kadir Gecesi’ Kuran-ı Kerim okumaktaydılar; ardından Mesih İsa as bana buradakilerin Kimler olduğunu sordu?!!!

 

Ben bir günahlı kul olarak yanıldım cevabımda; Mesih İsa as başını sağ yanındaki Mimber’e doğru kaldırıp hakkımda Allah cc ile ‘Vecihen Mülâki’ oldu!!!

 

Sonrasında Mesih İsa as bana baktı, yüzüme gülümsedi ve başını eğdi!!! İşte bu Mesih İsa’dır as; benim kefaret fidyem, benim Arkadaşım, benim imanım!!!

 

Ben Ülkem’deki Silahlı Kuvvetler’in ‘sakıncalı’ zulmünden uzaklaşarak Amerika Birleşik Devletleri’nde bir evsiz/homeless olarak yaşadım!!! Mobbing, tehdit, sayısız suikastlar sebebiyle bir münzeviydim!!!

 

Bütün bu maruz kaldığım baskılar, eski demirperde / komunizm ülkelerinde olduğu gibi; sayısız heykelleriyle Göklerin Krallığı’na / Melekutu’na karşı başkaldıran Put adına işledikleri zulümlerdi!!! Müşriktiler!!!

 

Arizona Çölü’nde bir evsiz/homeless olarak yaşadım!!! Mesih İsa as da bir evsiz/homeless idi!!! Mekke-i Mükerreme’de karşılaştığımız Vaftizci Yahya as da tipik bir evsiz/homeless idi!!!

 

Kuran-ı Kerim’e göre Vaftizci Yahya as bir Peygamber olup Allah’a cc karşı çok saygılıdır!!! O alçakgönüllü bir evsiz/homeless olarak Mesih İsa’ya as benzemektedir:)

 

Vaftizci Yahya as deve tüyünden bir yelek giyer; alnında geniş bir secde izi vardır!!!

 

Azize Meryem as, Aziz Arimetealı Yusuf as ile Havari Aziz Yuhanna as; Efes ile İsabey Camii (Aziz Yuhanna Kilisesi) arasında, düzlükteki bir mezarlıkta beraberler!!! Çok üzülerek itiraf etmeliyim ki; Katolik Kilisesi’nin Efes yakınlarındaki Bülbül Dağı üzerinde bulunan halihazır Türbe ziyaretgahları yanlıştır!!! Azize Meryem as ve Aziz Arimetealı Yusuf as ile İsabey Camii Mihrabı’nda karşılaştım!!! Havari Aziz Yuhanna as (Çoban Yahya as) ile Cami Mihrabı’nın ön tarafında karşılaştık; bana elindeki değneğiyle alt düzlükteki mezar yerlerini gösterirken ‘tam neresi?!’ sorularım üzerine üç kez değneğiyle mezarlarını O şeklinde haleledi!!!

 

Hazreti Meryem as Arimetea’lı Yusuf as ile birlikte Selçuk İsabey Camii Mihrabı’nda bana Mesih İsa’nın as gördüğü işkenceler, çarmıhta Şehid edilişi yani ‘Şehadeti’ hakkındaki tanıklığını anlattı!!! Mesih İsa’nın as biz müminlerin günahlarına fidye olarak kefaretimiz için ‘Kurban’ olduğunu belirtti!!! İmam Hatip okullarında doğru ile yanlışların karışık olduğu bir din eğitimi aldığımız için Mesih İsa’nın as Hayatı ve Hakikatini bilmediğimizi söyledi!!! İsabey Camii haraptı; ileride Allah’ın cc Mabedlerini Sizler imar ve ihya edeceksiniz!!! dedi. Aaaamiiiinnnn!!! Gülümseyen candan bakışlarıyla vedalaşıp ayrıldık:) 1970-80 arası bu görüşmemizden sonra 2004 yılında Kâbe’nin Babüs-Selam girişinde bir kez daha karşılaştığımızda yine gülümseyerek Selamlaştık:)

 

Gerçek şudur ki; Aziz Petrus as (Cephas / Mustafa) Mekke-i Mükerreme, Kudüs ve İstanbul gibi zaman zaman Roma’yı da ziyaret ettiğini bana söylemişti!!!

 devamı haftaya …

Dr. Ömer Nasuhi Bildik

09 Ağustos 2015

– Haber Lotus –

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.