Ana Sayfa > Genel > Sinema Ödüllerinin Parlayan Yüzü: Shirley Maclaine

Sinema Ödüllerinin Parlayan Yüzü: Shirley Maclaine

Shirley MacLaine, -İskoçya kökenli- Babtist, İrlanda & İskoçya kökenli Kanadalı bir annenin ve -İngiliz kökenli- Amerikalı bir babanın kızları olarak 24 Nisan 1934’te dünyaya geldi [Virjinya]. Oyuncu olma hayali daha küçük yaşlarında muhayyilesini heyecanla meşgul ediyordu. Lise öğrenimini Virjinya’da bitirdikten sonra vakit kaybetmeyerek Broadway’e geldi. New York’a taşınan kadın, The Pajama Game [1957]  adlı filmde oyuncu Carol Haney’in talihsiz bir kaza geçirmesi sonucunda onun yerini alarak oyuncu olmak için ilk adımı atmış oldu.

Oyunculuk serüvenine zirveye taşımayı başaran oyuncu 19 defa Altın Küre Ödülleri’ne aday gösterilirken 5 defa kazanma şansı yakalamıştır. Sevgi Sözcükleri / Terms of Endearment [1983] filmi ile En İyi Kadın Oyuncu ödülüne hak kazandı. Yine başarılı oyuncu, altı kez Akademi ödülüne aday olarak sine tarihine altın harflerle geçmiş oldu.

Kaynak

https://tr.wikipedia.org/wiki/Shirley_MacLaine

https://www.sinemalar.com/sanatci/30922/shirley-maclaine

https://www.imdb.com/name/nm0000511

Merve Yezda Bingöl

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.