Öğretim üyesi yazar Durmuş Hocaoğlu, kalp krizi geçirerek vefat etti. Cenazesi Bostancı Kuloğlu camiinden kaldırılan Hocaoğlu 1948 Bayburt doğumluydu.
Haber Lotus ailesi olarak sevenlerine ve milletimize başsağlığı diler, yakınlarına Allah’tan sabr-ı cemil niyaz ederiz.
Hocaoğlu’nun vefat haberi oğulları tarafından aşağıdaki metinle kamuoyuna duyuruldu.
Büyük düşünür, fikir adamı, büyük vatansever, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve bizim biricik babamız Durmuş Hocaoğlu, 23 Ekim 2010 günü gece yarısına yakın geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiştir.
Merhumun cenazesi 24.10.2010 Pazar günü Bostancı Kuloğlu Camii’nden İkindi namazını müteakiben kaldırılacaktır.
Allah mekanını cennet eylesin, bizlere sabır ihsan eylesin.
Oğulları
Alpaslan, Tuğrul, Kürşat Hocaoğlu
Durmuş Hocaoğlu Kimdir?
1948 yılında Bayburt’ta dünyaya gelen Durmuş Hocaoğlu 1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu.
1982 yılında mühendislik mesleğini terketti ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fizik Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak girdi. O tarihten sonra Felsefe’de master ve doktora yaptı, Fizik’te ise master yaptı, doktorasını tez aşamasında bıraktı.
1983 yılında İstanbul Üniversitesi’nde başladığı felsefe kariyerinde önce 1986’da “Descartes’ın Fizik Anlayışı” isimli tezi ile yüksek lisansını, 1994’te “Türk-İslâm Düşünce Tarihinde ve Modern Fizik’de Kozmos” isimli tezi ile doktorasını ve 1986’da ise Marmara Üniversitesi’nde “Tekil Lineer Sistemler İçin Geliştirilen Bir Transformasyonun Yorumu Üzerine” isimli tezi ile fizik yüksek lisansını tamamladı.
Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan ve mültidisipliner bir akademik çalışma kariyeri bulunan Hocaoğlu, Fizik Felsefesi, Bilim Felsefesi, Tarih ve Siyaset Felsefesi alanlarında çalışmış, muhtelif dergilerde Elektrik Mühendisliği ve Fizik gibi teknik konular yanında Bilim ve Fizik Felsefesi, Tarih Felsefesi, Siyaset Felsefesi, Din ve Laiklik v.b. konularda makaleler kaleme almış; ayrıca, muhtelif akademik toplantılara tebliğler sunmuş ve tebliğ kritikçikliği yapmış, birçok gazete ve dergide sürekli yazarlık yapmıştır. Yayınlanmış üç kitabı bulunmaktadır.
– Haber Lotus –
HLotus
Allah rahmet etsin güzel adamdı.