Ana Sayfa > Köşe Yazıları > Kur’an’dan Yahudi Düşmanlığı Çıkmaz

Kur’an’dan Yahudi Düşmanlığı Çıkmaz

yahudi

Yahudi düşmanlığını kabul etmiyorum ve etmeyeceğim de. Beni ikna edemezsiniz bu konuda. Bunu yapanlar doğru bir şey yaptıklarını sanıyorlar. Allah’ın böyle bir şeyi emrettiğini ve Yahudilerden nefret ederek Allah’ın rızasını kazandıklarına inanıyorlar. Ama yanılgıdalar. Yaptıkları doğru değil.

Bunu yapanlar içlerindeki şiddetli nefreti kendilerince 3 ayete dayandırıyorlar. Bu ayetler, Bakara Suresi’nin 88. ayeti ile Nisa Suresi’nin 46. ve 47. ayetleridir. Halbuki bu ayetlerde çok açıkça, Tevrat’taki emirleri kendi yazdıklarıyla değiştirenler ve o zamanın inanan topluluğu içinde nifak çıkaranlar lanetlenmiştir. Külliyen bir milliyetin, bir ırkın lanetlenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ayetlerin Arapçasını yazıp şerh etmeyeceğim; Çünkü okursanız zaten ne kadar açık anlatıldığını görürsünüz.

Öte yandan, madem güya Kuran’da Yahudi karşıtlığı ayeti buluyorsunuz, peki o zaman Yahudilerin tüm alemlere üstün kılındığını bildiren Bakara Suresi’nin 47. ayetini neden söylemiyorusunuz?

Yahudiler, ayetin kastettiği o dönem için üstün kılınmıştır. İlelebet değil. Demek ki üstün kılınanların güzel ve üstün özellikleri vardı ve de bundan dolayı ödüllendirildiler. Nasıl ki yanlış yapanlar lanetlenmişse doğru yapanlar da ödüllendirilmiş. Bu ayetlerde, ilgili dönemde yaşayan insanlar kastedilmektedir. Tüm soy değil. Anlaşılmayacak, kapalı anlatılmış bir konu değil..

Yahudilerin inandığı tüm peygamberler Müslümanların da peygamberidir. Utanmadan kahrolsun İsrail diyorsunuz. İsrail kim? Hazreti İsrail, yani Hazreti Yakup, yani Hazreti Yusuf’un babası. Bütün peygamberlerin aynı soydan geldiği Kuran’da yazar. Hz. Muhammed de dolayısıyla Hz. İsrail’in torunudur. Şimdi siz böyle yaparak peygamberlerin hepsine lanet okumuş oluyorsunuz. Nerede sizin imanınız? İmanın şartlarını say dendiğinde peygamberlere imanı da saymıyor musunuz? Sonra o peygamberlere lanet okuyorsunuz. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Bu nasıl bir kafa? Ne yaşadığınızı bimiyorum ama bu kesinlikle İslam değil!

Kuran’da hiç bir ırka düşmanlık yapacak izah bulamazsınız. Yahudinin iyisi de kötüsü de vardır. Türkün de iyisi kötüsü var. Madem tüm Türkler iyi o zaman hapishanelerimiz neden adam dolu? İçeride yatanlar Yahudi mi? Böyle sığ düşüncelerden artık kurtulmak lazım.

Ahmed Yenigün

– Haber Lotus –

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.