Ana Sayfa > Genel > Prof.Dr. Süreyya Faruki Osmanlı’da Gündelik Yaşamı Anlatacak…

Prof.Dr. Süreyya Faruki Osmanlı’da Gündelik Yaşamı Anlatacak…

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı’nca aylık periyodik olarak düzenlenen “Saray Konferansları” programının bu ayki konuğu Osmanlı tarihi çalışmalarında en yetkin isimlerinden, tarih sahasında çok farklı başlıklarda etkin çalışmalara sahip olan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suraiya Faroqhi. Faroqhi, bu konferans çerçevesinde ‘Osmanlı Kültürü ve Gündelik Yaşam’ konulu bir sunum yapacak. Konferansta, tarihi mekan Dolmabahçe’de, tarih meraklıları, zaman, mekan, güzellik kavramları, yemek ve sohbet kültürleri, iletişim ağları üzerinden geçmişin gündelik yaşamının izleklerine dair başlıklar ele alınacak.

Prof.Dr. Faroqhi’nin “Osmanlı Tarihi Nasıl İncelenir?”, “Osmanlı Dünyasında Üretmek, Pazarlamak, Yaşamak”, “Osmanlı Kültürü ve Gündelik Yaşam: Ortaçağ’dan Yirminci Yüzyıla”, “Orta Halli Osmanlılar” “Osmanlı İmparatorluğu ve Etrafındaki Dünya”, Osmnalı Şehirleri ve Kırsal Hayatı”, “Anadolu’da Bektaşilik”, “Hacılar ve Sultanlar” ve “Osmanlı’da Kentler ve Kentliler” başlıklı eserleri ve çevirileri mevcuttur.

Söyleşi 26 Aralık Pazartesi günü saat 16.30’de Dolmabahçe Sarayı Medhal Salon’da ve halka açık olarak gerçekleşecek.

 

LCV için 0212 2369000/ 1113-1116 no’lu telefonu arayabilir ya da

etkinlikler@millisaraylar.gov.tr adresine katılımınızı belirtebilirsiniz.

– Haber Lotus –

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.