Ana Sayfa > Genel > Kaş Ormanlarından Reçine Üretilmeli: Batı Antalya’nın Geleceğine Dair – 47

Kaş Ormanlarından Reçine Üretilmeli: Batı Antalya’nın Geleceğine Dair – 47

ilyastorgacKaş ilçesi dağlı ve kayalık bir alanda olması dezavantaj olsa da sahip olduğu kıyı şeridi ve orman zenginliği ile büyük bir avantajı üzerinde taşımaktadır. Ancak bu avantajı kullanabiliyor mu? Asıl sorun burada…

Durmuş Yaşar Oğulları “DYO” markasını yaratmıştır. Akrabalarının bir kısmı Kaş ilçesinde meskûndur. Zamanında hem akrabalarını arayıp bulmak hem de ticaret yapmak üzere Kaş’a defalarca gelmiştir. Ticari ilişkiler kurmuş, bu arada Kaş’ı da gezme fırsatı bulmuştur. Kaş’taki orman zenginliğini görünce hatıralarını yazdığı kitabında şu öneriyi yapmıştır:

 

KAŞ ORMANLARINDA 10 MİLYON DOLAR HER YIL HEBA OLUYOR!recine

“ Kaş ormanları sessiz ve sahipsiz. Biz her yıl on milyon dolara yakın boya yapımında kullanmak üzere çam ağacının reçinesini yurtdışından ithal ederek para ödüyoruz. Hâlbuki bizim Kaş ilçemizde orman zengini. Devlet orman köylüsüne ormanları taksim ederek reçine elde etmeyi teşvik etse hem ormanlar korunur, hem orman köylüsüne iş ve istihdam yaratılır, hem de her yıl dışarı ödediğimiz 10 milyon dolar ülkemizde kalır. Hatta bunu dışarı bile ihraç ederek döviz kazandırabiliriz” meyanında fikirlerini kayıt altına almıştır.

İlyas Torgaç

– Haber Lotus –

recine1 recine2 recine3

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.