Ana Sayfa > Genel > tsk.tr Kamuoyuna Saygıyla Sunar: Heron Bilgilendirmesi

tsk.tr Kamuoyuna Saygıyla Sunar: Heron Bilgilendirmesi

 

Başlıktaki “web adresi” Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi internet sitesi…

Genelkurmay Başkanı konuşmadığı zamanlar Genelkurmay Başkanlığı bu siteden “kamuoyuna saygıyla”  duyuruyor.

21 Ağustos 2010 tarihli 98 no’lu bilgilendirme/duyuru biraz uzunca. Konu: 20 gündür basının ve şehit yakınlarının peşini bırakmadığı “ihanet iddiaları” ya da daha nazik ifadeyle “Heron Skandalı”…

İnsansız hava aracı Heronlar 6 Mehmetçiğin şehit olduğu Hantepe baskınını neredeyse naklen yayınlıyor ancak ne hikmetse Mehmetçiklere yardıma gidilmediği gibi teröristlerin kaçışı da engellenemiyor… İddianın özeti bu… Ve bu iddia 20 gündür yüksek sesle tekrarlanıyor. Yirmi gündür Genelkurmay Başkanından bu iddialara cevap vermesi bekleniyor.

Boruya, kâğıt parçasına celallenen Genelkurmay Başkanı’nın ihanet, skandal, ihmal iddialarına da tepki koymasını başta şehit yakınları olmak üzere tüm kamuoyu bekliyor.

Nihayet uzunca bir açıklama, 5 maddelik…

Heyecanla, yüreğimize su serpmesini isteyerek açıklamayı hızla okuyup yutuyoruz.

Ama nafile… Yürek soğumuyor… İlk okuyuşta cevabı verilmek istenen tek soru: Genelkurmay açıklama yapmak için niçin bu kadar zaman beklemiş?

–“Olayın ne şekilde cereyan ettiği tam olarak belirlenmeden kamuoyuna eksik ve yanlış bilgi vermemek ve yürütülmekte olan adli soruşturmalara müdahil olmamak amacıyla, en azından idari soruşturmanın neticesinin alınması ve değerlendirilmesi” için.

İnanın, anlam verebildiğim ancak beni tatmin etmeyen tek cümle bu…

Sonra tekrar okuyorum bilgilendirme notunu… Tekrar, tekrar… Çelişkiler ve tezatlar her okuyuşta daha da büyüyor.

Açıklamada, “helikopterlerin yoğun sis ve toz bulutu nedeniyle yardıma gidemediği” belirtiliyor. O zaman Heronların aldığı “net” görüntüler nasıl açıklanacak?

Bölgeye ağır silahlar getiriliyor… Bu silahlar saldırıda kullanılıyor. Ve biz bunun istihbaratını yapamıyoruz. Bu durumda bir anormallik yok mu?

Ayrıca, çatışmaya giren askerlerin “ön mevziler boşaltıldı ve tecrübesiz askerler nöbete getirildi iddiaları” neden cevapsız bırakıldı.

Taraf gazetesi görüntülerin 30 merkezden izlendiğini yazmıştı. Açıklama bu bilginin yanlış olduğunu söylüyor. Peki doğrusu nedir? Kaç merkezden izlenmiştir?

Sorular… Sorular… Sordukça çoğalan, çoğaldıkça insanı tiksindiren sorular…

Ya cevaplar… Bekliyoruz…

Hakan Pala

– Haber Lotus –

HLotus

One thought on “tsk.tr Kamuoyuna Saygıyla Sunar: Heron Bilgilendirmesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.