Ana Sayfa > Kitap ve Kültür > Organik kitap yolda

Organik kitap yolda

Her şeyin doğallığını yitirdiği bir dünyada artık “organik” şeyler çok moda! Organik tarım, organik giyim, organik beslenme derken şimdi de organik kitap çıktı. Kişisel gelişim yazarı Şebnem Pişkin’in pek yakında piyasada olacak olan yeni kitabının adı da tıpkı içeriği gibi oldukça “Organik”.

Peki neler var bu Organik Kitap’ın içinde? Dilerseniz bu sorunun yanıtını yazarından dinleyelim:

Organik Kitap, serbest çağrışım metoduyla kaleme aldığım bir kitap. Yani içinde birbirinden bağımsız hatta alakasız gibi görünen birçok konu var. Bunları standart bir kitap formatı içinde okuyucuya sunmaktan ziyade zihnime aktığı gibi kaleme almayı tercih ettim. Örneğin bilimsel bir konudan bahsederken birdenbire lezzetli bir yemek tarifi vermek gibi. Bildiğiniz gibi 21. yüzyıl top ve tüfekle yapılan savaşların dışında bilinç ve bilinçaltı savaşlarına sahne oluyor. Medya, teknoloji, genetiği değişmiş gıdalar ve iklim silahları yoluyla bilinçaltımız uzaktan komuta ediliyor. Bu kitapla bilhassa gençlerin dikkatini bu tehlikeye çekmek istedim. Kitabın içeriğinde teknolojiden sağlığa, kozmolojiden alternatif tıpa, beslenmeden bilinçaltına, evrenin yaratılış modelinden altın oran mucizesine kadar birçok konu var. Özetle dolu dolu bir organik kitap yolda diyebilirim.”

“Organik Kitap”, Şebnem Pişkin’in bugüne dek yayınlanmış 13 kitabının içinde kişisel gelişim türü kategorisindeki ikinci kitabı. Ne var ki yazar “kişisel gelişim” tanımlamasını doğru bulmuyor ve bu kategoriye “farkındalık türü kitaplar” demeyi tercih ediyor. Bunun sebebini ise şöyle açıklıyor:

İçinde yaşadığımız çağ herkesin her şeyi bildiğini zannettiği, bir iki kitap okumakla ya da birkaç eğitim/workshop/atölyeye katılmakla o şeyin uzmanı olduğunu sandığı bir zaman. Oysa bilmediğini bilmek, bilmenin en üst noktasıdır. Ben kitaplarımda bildiklerimi değil cevabını merak ettiğim soruların peşinden giderken bulduğum yanıtları okuyucularla paylaşıyorum. Bilme iddiasından ziyade bilmeye gayret etme çabasındayım. Benim için kitap yazmak, bu çabanın doğal bir sonucu.”

Şebnem Pişkin’in 2006 yılında yayınlanmış olan ilk kitabı BİR, kişisel gelişim türü sevenlerden tam not almıştı. Organik Kitap da bu türü seven okuyucuların beğenisini kazanacak gibi görünüyor. Hemen hatırlatalım, Organik Kitap sonbaharda raflarda olacak. Kim bilir belki kitabın imza gününde okuyuculara organik tarım tohumu bile hediye edilebilir. Ne diyelim, organik kitabın ve yazarının yolu açık olsun!

ORGANİK KİTAP, Şebnem Pişkin
Yayın tarihi: Sonbahar 2018

Yazarın yayınlanmış diğer eserleri şöyle:

Bir (2006)

Tuğra (2008)

İsrafil’in Aynası (2009)

Kırklar Diyarı (2010)

Efsun (2011)

Sevgili Abdülhamit Han (2011)

Celâleddin (2012)

Gece Taşı (2013)

Avucumda Açan Us Çiçekleri (2014) (Şiir)

Mehmed’e Gönderilmeyen Mektuplar (2015)

Kayıp Mona Lisa (2016)

Kudüs Kırmızısı ( 2017)

Halikarnassos Masalı (2018)

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.