Ana Sayfa > Ekonomi > Zuckerberg Forbes 400’de 35. Sırada

Zuckerberg Forbes 400’de 35. Sırada

Dünyanın en zenginlerinin yer aldığı Forbes 400 listesi yayınlandı.  Listede Facebook’un kurucusu genç milyarder Mark Zuckerberg de bulunuyor.

Listenin 35’inci sırasında yer alan Zuckerberg, servetini bu yıl yüzde 245 oranında artırarak, 6.4 milyar dolara çıkardı. Listeyle Zuckerberg dünyanın en genç zengini ünvanına sahip olmuş oldu. 

Forbes 400 listesinin ilk 10’u şu isimlerden oluşuyor:  1 – Bill Gates, 2 – Warren Buffett,   3 – Larry Ellison, 4 – Christy Walton 5 – Charles Koch    5 – David Koch, 7 – Jim Walton, 8 – Alice Walton, 9 – S. Robson Walton, 10 – Michael Bloomberg.

Mark Elliot Zuckerberg kimdir?

 (doğum tarihi 14 Mayıs 1984) sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Amerikalı girişimci.

Zuckerberg 2004 yılında Harvard Üniversitesi’nden girişimci arkadaşları ile Facebook’u kurarak dünyanın en genç zengini oldu. 2010 itibariyle kişisel serveti 4 milyar Amerikan dolarıdır.

Zuckerberg diş hekimi baba ve psikolog annesinin tek çocuğu olarak 1984’te dünyaya geldi. İlk programını 10 yaşındayken yazdı. Lisedeki başarılı notlarıyla ABD’nin en saygın üniversitelerinden Harvard’a girdi.

İlk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Harvard’daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti.

Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı. Harvardlı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook’u kurdu. Facebook, 18 ayda ABD’nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince, yatırımcıların da ilgisini çekti.

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.