Ana Sayfa > Dünya Edebiyatı > 19. Yüzyılın “Kötü Çocuk” Şöhretli Şairi: Lord Byron

19. Yüzyılın “Kötü Çocuk” Şöhretli Şairi: Lord Byron

Öğrenciyken evcil bir ayı besleyen Lord Byron [1788-1824]’ın, onu âdeta bir köpeği yürüyüşe çıkarır gibi dışarıda gezdirirdi. Maymun, köpek ve atlara da yoğun ilgisi olan şair, hayvanlara düşkünlüğü ile bilinir.

Aşk hayatında hareketliliği seven Byron, farklı ilişki türleri ile sık sık gündeme gelirdi. 1816’da, üvey kız kardeşi ile cinsel birlikteliği kamuoyunun ortasına bomba gibi düşmüştü. Ancak bunu bir itham olarak değerlendirdi ve şahsına yönelik bir saldırı olarak nitelendirerek reddetti.

Leydi Caroline Lamb isimli bir kadın, Byron için “deli ve tanınması tehlikeli biri” diye günlüğüne not düştüğü söylenir. Ayrıldıklarında ilginç bir yöntem izleyen kadın kasık kıllarını “senin vahşi antilopundan” isimli mektubunu gönderirken yanına kasık kıllarından bir tutam ilave eder.

“Sadece yalnız kalma konusunda taze bir istek uyandırmak için dışarı çıkarıyorum.” diyen Byron, yazıları ve hayat tarzı ile dikkatleri her zaman canlı tutar, kimi zaman eleştiriye maruz kalırken kimi zaman hayranlık uyandıran bir etki unsuru olurdu.

Yunanistan’da bir mahkemeyi desteklemek için gittiği sıralarda ateşlendi ve bu dünyadaki süresini doldurmuş oldu. O bir şair olmanın yanında Yunan halkı için ulusal bir kahraman ve bir şehit olarak yâd edilmeye devam ediyor.

Kaynak: Instagram: britishlibrary

Merve Yezda Bingöl

HLotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.