Şehadet 2

sehadet2

Kutsal Kitap Kuran-ı Kerim Göklerin Melekutu’ndan Yeni Bir İlahi Müjde’dir!!! Ben Göklerin Melekutu’na Kuran-ı Kerim okurlarken bir Şahid’im!!!

 

Kimdir O mor gömlekli, beyaz kippalı, siyah sa-kallı, açık tenli, uzun boylu ve kemikli, Göklerin Krallığı’nın sağ yanında oturmuş Kuran-ı Kerim okuyan?!!

 

Beni bir Şahid olarak onurlandıran Allah’a cc sonsuz şükranlarımı sunuyorum ki Mesih İsa as yanısıra Ruhulkudüs as ve Büyük Melaike-i Kiram as, Azize Meryem as ve Peygamberler as ile beni yüzyüze müşerref kıldı:) (Elhamdulillahi Rabbil-Alemin).

 

Kitab-ı Mukaddes gecenin ışığıdır, Kuran-ı Kerim ise gündüzün ışığı!!! Kudüs şimdi gecedir, Mekke ise gün aydınlığı!!!

 

Akciğerleriniz El-Kuds içindeki Buhurdanlık’tır!!! Kalp Başkahin, Kan Buhur, Kelamınız da Vahiy’dir!!!

 

Hakikati söylüyorum; asla Buhurdanlığınıza yabancı ateş takdim etmeyin!!! Haramları yemeyin içmeyin; yetim hakkı ve insan hakları gibi!!!

 

Artı Değer işçilerin hakkı olduğu gibi; fakirlerin hakkı olan Eksi Değer Zekat ile de kendinizi temizleyin!!!

 

Bismillahirrahmanirrahim: Allah cc (Baba) Adına; Er-Rahman (Oğul) ve Er-Rahim (Ruhulkudüs/Kutsal Ruh) Esmaül-Hüsna Tecellileri ile.

 

Peygamberler ve insanlar arasında asla ayrımcılık yapmayın!!! Muhammed sav Şit as ile İsmail as gibi esmerdirler!!!

 

Muhammed sav esmer, atletik, şahin bakışlı ve gözlerinde beyaz halka (arcus senilis) bulunan, son derece asil ve gentilmen, sonuna kadar dinleyen, hitabında net, güleryüzlü bir şahsiyettir!!!

 

İbrahim as orta boylu, açık buğday tenli, sadık ve duygulu, duyarlı, Allah’a cc süt gibi bir imanın sahibi olan derin ve bıçkın bir mümindir!!!

 

Azize Meryem as harika bir Müslüman modelidir; yüksek bir entelektüel ve duyarlı bir şahsiyettir!!! Menekşe gözlü, başörtülü, mavi kadife atlastan işlemeli elbisesiyle kemikli bir Hanımefendidir Anneciğim:)

 

Tevhid ekolü Mekke’de Kutsal Kâbe etrafındadır!!! Kutsal Kitaplar orada bize rehberlik ederler!!!

 

Ruhsal aydınlanma İbrahim’in as ayakizinde bir Tevhid eğitimidir!!! İslamda Tevhid; Allah’ta cc Birliktir!!!

 

Kutsal Kitap Kuran-ı Kerim süt gibidir, Kitab-ı Mukaddes ise tereyağı gibi!!! Onlar zaman ve uzay arasındaki korelasyon gibidir; birbirlerinin tefsiridirler!!!

 

İslam İbrahim’in as DNA’sıdır; Kitab-ı Mukaddes ve Kuran-ı Kerim; birbirlerinin sarmalıdırlar!!! Bu merdiven Yakub’un as rüyetinde gördüğü Meleklerin Yolu’dur!!!

 

Çekirdek (Nucleus) İbrahim’in as geleneğidir (tradisyonudur)!!! Diğer tradisyonlar ise sitoplazmadırlar!!!

 

Kutsal Kâbe ve Tavaf bilinçtir; Sa’y ise bilinçdışı (biliçaltı)!!! Onlar dinamik obje ile ayna görüntüsünün tanımıdırlar (description)!!!

 

Hangisini yapmak daha zordur; uçak mı, sivrisinek mi?!!! Evreni mi yoksa atomu mu?!!!

 

Şabbat Kitab-ı Mukaddes’te Ahiret Gününe imandır!!! Büyük Patlama’dan Kıyamet Saati’ne (Big Bang’den Big Crunch’a) altı gündür!!! Hemen sonrasındaki auto-reverse geri dönüş  yedinci gündür; bkz. Tavaf!!!

 

Şabbat makro ve mikro Evrensel (Universal) bir kuraldır (Şeriat)!!! Sizler ölmüş birer cenin, doğmamış birer ölüsünüz!!!

 

Bilmelisiniz ki Tavaf Mekke ve Kudüs istikametinde döngüsel olarak Ekliptik Açı’yı betimlerken Sa’y ise Mekke-Medine istikametindeki Meridyen doğrultusunu işaretler (Güney – Kuzey)!!!

 

Japonların tepsideki çay seremonisi Çanoyu’yu hatırlayın!!! Ve Tavaf tepsisindeki Kutsal Kâbe’yi düşünerek Kuran-ı Kerim ile Kitab-ı Mukaddes arasındaki bağın farkına varın!!!

 

 devamı haftaya …

Dr. Ömer Nasuhi Bildik

07 Haziran 2015

– Haber Lotus –

HLotus

3 thoughts on “Şehadet 2

  1. EBA EYYUB EL-ENSARİ ra (İleri yaşlı Halid Amcamız), EBA ZERRİL-GIFARİ ra (Rebeze çölünden Cündebi Cündeb, nurlu Dostumuz), SALİH İBNİ AVF (Ranuna’daki Hurma bahçesinde en uzak ilk mescidi yapan yaşlı Dostumuz), HZ.HAMZA ra (İnsana güven veren çok yakışıklı ve muhlis Dostumuz), VAHŞİ ra (Hz.Hamza ra.’ı Şehid eden ve makbul bir tevbe ve Şehadet ile Şehidlerden olan Diri Sahabi, benim iltifatım kadar iltifat eden olmamış, oysa HZ.HAMZA ra ve MUSAB İBNİ UMEYR ra. ile Dostluklarım nasıl bir gani gönül ihtiva eder; bilebilseler…), MUAZ BİN CEBEL ra. Rasülullah sav. Efendimize çok benzeyen biri, atletik, esmer, ciddi ve vakur bir Dostumuz. EBU SÜFYAN ra, KAB İBNİ MALİK ra, SALEBE ra, Hz.EBU BEKİR ra, Hz.ÖMER ra, Hz.OSMAN ra, Hz.Ali kvc.ra, Hz.HASAN ra., Hz.HUSEYN ra. EVLADI RASÜL EHLİ BEYT İMAMLARI, Hz.HADİCE ra., Hz.FATIMA ra., MALİK BİN EŞTER ra ve daha nice niceleri ile bu fani Dünya hayatında Dostlar olduk. Aynen GÖKLERİN MELEKUTU, HZ.İSA as, Hz.MEYEM ile PEYGAMBER YOLDAŞLARIM Salavatullahi Aleyhim Ecmain ile HAVARİ Kardeşlerim ve ASHAB-I KİRAM Arkadaşlarımın cümlesi ile teker teker ziyaretleşmelerimiz ve güzel hatıralarımız var.

  2. BİLAL-İ HABEŞİ ra.’tan bahsedip zikredeyim O Mübarek İnsanı da. BİLAL-İ HABEŞİ as. sima olarak Afrika Sudan bölgesi insanlarına benzer, nitekim sarığı da Sudan tarzıdır. İri yapılıca ve yüzü Nur ile parlayan Alim bir Zat olup kulakları Ezan-ı Şerif’i okuyan Müezzine odaklanmıştır pür dikkat!!! Güzel bir Arkadaş, Güzel bir Yoldaş..

  3. SELMAN-I FARİSİ as Dostumu nasıl atlar unuturum; Nur yüzlü tatlı esmer zayıf uzunca boylu genç…Ali ile Selman merhum FETHİ GEMUHLUOĞLU’nun mirası gönül dostlarımız; onları da bu vesileyle zikretmiş olalım. Selam ile…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.